7ος – 8ος μήνας: Εξέλιξη της εγκυμοσύνης από 28 – 37 εβδομάδες

Εσείς και το μωρό σας, ξεκινάτε το τελευταίο τρίμηνο της κύησης.

Στις 28 εβδομάδες, το μωρό σας ζυγίζει περισσότερο ή λιγότερο από 1 κιλό. Από τώρα και μέχρι την γέννησή του, το βάρος του, περίπου θα τριπλασιασθεί φτιάχνοντας ένα στρώμα λίπους, που θα το βοηθήσει να παραμείνει ζεστό  και όταν θα βρεθεί εκτός μήτρας. Τώρα το μωρό σας, μπορεί να ανοίξει τα μάτια του και να ξεχωρίζει το φως από το σκοτάδι. Καθώς επίσης μπορεί να ακούει και εσείς μπορείτε να του μιλάτε ή να του τραγουδάτε. Καθώς οι μέρες του τοκετού πλησιάζουν, το σώμα του μωρού σας, καλύπτεται από μία λευκή ουσία, η οποία το προστατεύει από το αμνιακό υγρό. Ξεκινούν οι πρώτες περισταλτικές κινήσεις του εντέρου.

Μεταξύ 32η και 34η εβδομάδα, θα πρέπει να κάνετε ένα εξειδικευμένο Υπερηχογραφικό έλεγχο Ανάπτυξης, το Υπερηχογράφημα Doppler κύησης.

Στις 37 εβδομάδες, η επιδερμίδα του μωρού σας, είναι ροζ και μαλακιά. Το βάρος του είναι περίπου 2700 – 3000 γρ. και από αυτή τη στιγμή και μετά δεν θεωρείται πρόωρο, αλλά στο μήνα του. Εάν έχετε μικρά παιδιά, αφιερώστε χρόνο για να τους κάνετε να συνηθίσουν την ιδέα του καινούργιου μωρού.

Βεβαιωθείτε ότι τα παπούτσια σας είναι άνετα. Εάν αισθανθείτε κούραση, προσπαθήστε να ξεκουραστείτε τοποθετώντας τα πόδια σας ψηλά, πάνω από το  ύψος της καρδιάς. Κατά διαστήματα θα νιώθετε επίσης ελαφριές συσπάσεις της μήτρας. Μπορεί να νιώθετε κούραση. Σιγουρευτείτε ότι ξεκουράζεστε αρκετά. Ετοιμάστε την τσάντα σας για το μαιευτήριο.